fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В області готуються затвердити програму біоенергетичних технологій: прикарпатців закликають вирощувати верби та тополі

В області готуються затвердити програму біоенергетичних технологій: прикарпатців закликають вирощувати верби та тополі

Суспільство 11:45, 03.06, 2016

В Івано-Франківській ОДА відбувається круглий стіл щодо використання біоенергетичних технологій у тепло- та гарячому водопостачанні в Івано-Франківській області за підтримки проекту ПРООН/ГЕФ "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні".

Учасники громадських обговорень відзначають, що на Прикарпатті необхідно визначити потенційно придатні місця для вирощування енергетичних швидкоростучих рослин, до прикладу, енергетичної верби чи тополі. Також вони вважають, що на території області варто створити оптовий ринок продукції з біомаси та запровадити практику укладання довгострокових договорів на постачання біомаси між виробниками та споживачами.

Розглядається також створення в області інфраструктури з використання потенціалу енергетичних рослин для муніципального тепло- та гарячого водопостачання.

Також, на думку учасників круглого столу, влада повинна стимулювати агрогосподарства на Прикарпатті, які маюь землі для закладання плантацій (малопродуктивні землі) для вирощування верби. Крім того, стимулювати малі та середні підприємства до впровадження біоенергетичних технологій. Зокрема, до вирощування енергетичних культур в регіоні.

Підсумком круглого столу стане резолюція, за якою облдержадіміністрація повинна протягом місяця подати на розгляд обласної ради проект "Регіональної цільової програми використання біоенергетичнх технологій у тепло- та гарячому водопостачанні в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: