fbpx

У поліції розповіли про результати розслідування замаху на Дмитра Сідлярчука

Суспільство 12:07, 23.11, 2016

Через два місяці поліція сподівається повністю завершити слідство у справі замаху на заступника директора терцентру Снятинського соцзабезу і передати справу до суду.

Заступник начальника управління Національної поліції в Івано-Франківській області Ігор Баб’юк розповів подробиці розслідування справи.
 
"У нас була надзвичайна кримінальна подія у серпні. Відбувся замах на життя мешканця Снятина. Чоловік працював у Снятинській РДА. При вході на подвір'я підірвався на розтяжці. Це щастя, що він залишився живий. Чоловік брав участь у афганській війні і, коли почув характерне клацання, – відскочив, це йому і врятувало життя", – розповів Баб'юк.
 

Нагадаємо, 5 серпня близько 14:00 стався вибух на подвір’ї Дмитра Сідлярчука, заступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА. 58-річний чоловік, повертаючись додому, відчинив на воротах хвіртку – тоді здетонував вибуховий пристрій (наступальна граната РГД-5). На щастя, Сідлярчук вижив, його з численними травмами госпіталізували.

У перші години після замаху поліція встановила, що є конфлікт на рівні району між представниками "Самооборони". Дмитро Сідлярчук конфліктував із представниками Самооборони села Залуччя. Тамтешні самооборонівці висловлювали йому погрози.

"Коли ми поспілкувалися з ним, то він сказав, що підозрює їх. Ми ретельно віднеслися до цього. Провели обшук у помешканнях самооборонівців – в одного було вилучено марихуану. Але в подальшій роботі ми встановили інші конфліктні ситуації потерпілого. Стало відомо про конфлікт між потерпілим і працівником інтернату міста Снятина, який раніше очолював цей інтернат",  повідомив заступник начальника обласної поліції.

 
За словами Баб'юка, під час розслідування  було встановлено, що основним виконавцем злочину є саме працівник інтернату.
 
"З’ясовано, що чоловік під час служби в армії проходив службу у гарячих точках і має навики користування зброєю. Після ряду експертиз ми отримали дозволи суду, провели повторні обшуки по місцю проживання і прийняли рішення про його затримання",  підсумував поліцейський.
 
 
 
"Вилучили пістолет газовий, який зареєстрований, пістолет, який не потребує реєстрації, і були вилучені вибухові пакети, але ми зараз не можемо сказати, чи це є вибуховий пристрій, треба дочекатися експертизи",  зазначив Баб'юк.
 
Мотив злочину  неприязні стосунки потерпілого і підозрюваного та його оточення. Потерпілий був ініціатором того, щоб навести порядок у інтернаті. Він писав звернення до правоохоронців, що там розкрадаються кошти.
 
Поліцейські сподіваються, що через два місяці зможуть передати справу до суду. 

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює прокуратура області. Досудове розслідування триває.

Що стосується Лесі Бурдяк, то вона фігурує в іншій кримінальній справі, пояснив Баб'юк.

"Ми перевіряли її причетність, там була історія з виділенням коштів випускнику інтернату на придбання житла. Йому виділили близько 400 тисяч, а один із представників "Самооборони" Залуччя продав за ці гроші йому хату, не придатну до проживання. І саме потерпілий порушив питання, що державні кошти виділили не за призначенням. Потерпілий звинувачував цю жінку (директора департаменту соціальної політики ОДА  кор.), що вона була організатором цієї схеми. Вона фігурує як особа державного органу, яка стоїть за виділенням коштів на купівлю житла,  це інше кримінальне провадження",  деталізував заступник головного поліцейського області.

Читайте: Директор обласного департаменту соціальної політики, яку активісти звинувачують у корупції та організації замаху, пішла з посади

Нагадаємо, прикарпатські журналісти провели розслідування зловживань у соціальній сфері в області та з'ясували, хто і скільки краде у сиріт та інвалідів.

Читайте також: Прикарпатських чиновників звинуватили у крадіжці грошей у сиріт і інвалідів. ВІДЕО

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: