fbpx

У прикарпатських лісах розпочався "сезон тиші"

Суспільство 13:13, 04.04, 2016

Відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 №322 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу”, період з 1 квітня до 15 червня оголошується "сезоном тиші".

У період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо), застерігає Держекоінспекція в Івано-Франківській області.

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад повинні оголошувати в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами "сезон тиші" з обмеженням господарської діяльності та добуванням об’єктів тваринного світу.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення  лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області на час "сезону тиші" встановлює контроль щодо недопущення підвищеного шуму в середовищах перебування диких тварин.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: