fbpx

У січні курс гривні трохи зміцниться, – експерт

Економіка 09:37, 29.12, 2014

У січні долар може подешевшати в середньому на 50 копійок – гривню, вважає аналітик компанії “MPP Consulting” Павло Мельник.

“Це пов’язано з січневими святами, які на півмісяця заспокоюють будь-яку активність на валютному ринку. Люди не тільки не шукають в паніці долари в надії їх придбати, але й здають валютні накопичення, бо може не вистачати грошей на купівлю подарунків і ялинки, а також на закупівлю продуктів для святкових страв”, – зазначає експерт, передає finance.ua.

За його словами, січневі свята дозволять не тільки заспокоїти валютний ажіотаж населення, а й призведуть до того, що на готівковому ринку з’являться вільні долари. “Думаю, долари на готівковому ринку можна буде спокійно купити і в кінці січня. Ця картина може призвести до якоїсь стабілізації курсу, оскільки в період свят не очікується серйозних економічних потрясінь. У результаті курс долара цілком може подешевшати на 50 копійок і навіть гривню, тобто на чорному ринку курс може подешевшати до 17-18 грн. за долар”, – уточнює Павло Мельник.

Водночас як розвиватиметься валютна ситуація далі, експерт не може прогнозувати, оскільки на поведінку долара нині впливає дуже багато чинників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: