fbpx

У "Ваґабундо" проходить виставка орнаментів, присвячених українським Карпатам. ФОТО, ВІДЕО

Політика 12:38, 05.06, 2019

"Геометрія гір". Як зародилось орнаментальне мистецтво Карпат? Таку гіпотезу вирішили ретельно вивчити художники та дизайнери з усієї України. Для цього на кілька днів вирушили у гори. Там надихалися місцевими флорою, фауною, ландшафтами та кольорами. Як результат – 25 унікальних орнаментів, присвячених нашим Карпатам.

"Цей проект Exellema втілений за підтримки Європейського Союзу, а також меценатів, яким небайдужа доля України і її культура. Серед них народний депутат України Юрій Дерев’янко. Ми хочемо сказати, що наші орнаменти, можливо, потребують оновлення. Адже нині в країні невеличка криза – орнаменти ніде не проявляються і культура трішки занепадає. І ми хотіли оновити сюжети і показати, що можна ось так по-новому", – каже організатор виставки "Геометрія гір" Руслан Ромазанов.

У проекті взяли участь не лише професійні художники. Маркетолог за фахом Уляна створила свій власний орнамент, що схожий на квітку едельвейс.

"Надихаючись природою, можна створити і геометрічні якісь такі речі, вони всі в природі… І в мене таке вийшло. Для мене це настільки емоційне враження… Я не малюю, але зуміла долучитись до такого проекту. Це було просто ВАУ!"  говорить дівчина.

Основною метою виставки, кажуть організатори, є популяризація нових орнаментів в українському стилі серед української молоді.

"Ми хочемо створювати нове. Те, що буде презентувати Україну в світі. Насправді, ці орнаменти можна використовувати як в інтер’єрному дизайні, поліграфії, так і в дизайні одягу",  говорить співорганізатор виставки "Геометрія гір" Інна Бойко.

До речі, виставка "Геометрія гір" у "Підземному Переході Ваґабундо" триватиме до 15 червня.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: