fbpx

У відомстві Авакова виявили "перевертня у погонах", що працював на терористів

Суспільство 17:19, 27.09, 2014

Контррозвідка СБУ спільно з МВС у зоні АТО виявила та затримала зрадника в лавах МВС, майора міліції, остання посада - виконувач обов’язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського управління МВС.

"Перевертень у погонах" – громадянин України "І." 1969 року народження, був одним із керівників диверсійної групи НВФ "Восток", повідомляє прец-центр СБУ.

Основну частину цієї групи у результаті проведення спецоперації 21 вересня було затримано у взаємодії з підрозділами Нацгвардії, МВС "Омега" та "Азов". Встановлено, що затриманий майор міліції стояв біля витоків формування диверсійної групи НВФ "Восток".

Спільно з керівником ДРГ – колишнім співробітником МВС України "Н.", 1958 р. н. (прізвисько "Мангуст", "Бешеный майор" або "БМ", має прямі контакти з Стрілковим, Ходаковським, представниками російських спецслужб) планував та організовував напад її членів на міськуправління МВС.

"При цьому він підступно сприяв проникненню терористів у будівлю, для чого напередодні отримав від "Н." зброю (2 автомати та 2 пістолети) та забезпечив вогневу підтримку нападникам зсередини приміщення. Наприкінці серпня ц.р. "І." з використанням службового становища здійснював заходи щодо безперешкодного проникнення членів ДРГ з м. Донецьк до м. Маріуполь для здійснення диверсійних та терористичних актів", – зазначено у повідомленні.

Під час затримання у майора правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ та боєкомплекти до них, а також інші докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

"Стосовно зрадника здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України", – повідомили в СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: