fbpx

У Яремчі просто неба відкриють "Карпати в мініатюрі"

Стиль життя 14:14, 01.06, 2015

Нова туристична атракція на Яремчанщині: на території Карпатського національного природного парку запрацює новий туристичний об'єкт – парк-музей "Карпати в мініатюрі", що буде облаштований просто неба у місті Яремче, на березі річки Жонки.

У парку мініатюр відвідувачі зможуть ознайомитися з видатними об’єктами культурної спадшини, архітектурними пам’ятками та цікавими природними утвореннями Яремчанщини, повідомляє Центр соціальних та ділових ініціатив міста Яремче.

Зокрема, в експозиції у зменшеному вигляді будуть представлені Чорногірський хребет та гора Говерла, високогірні озера Несамовите та Марічейка, водоспади, кам’яні мости (віадуки) та залізничні тунелі, унікальні карпатські церкви і монастирі, пам’ятки гуцульської архітектури та багато інших об’єктів, якими славляться Яремчанщина та Українські Карпати.

Відчути себе Гуллівером і за короткий час роздивитись усі карпатські принади – таке задоволення скоро буде доступне мешканцям і гостям міста Яремче. Подібні парки мініатюр вже працюють в Києві, Львові та особливо популярні в Європі.

Парк-музей "Карпати в мініатюрі" нестиме освітньо-пізнавальну функцію про природу, культуру та історію Карпат. Побачивши певні цікаві об’єкти в мініатюрі і дізнавшись про їхню унікальність або важливість, відвідувачі зможуть побачити їх наживо, скориставшись послугами туристичних фірм або самостійно діставшись до них.

Відкриття парку мініатюр заплановано на липень поточного року.

Партнерами в реалізації цього проекту є Карпатський національний природний парк та громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив", що мають успішний досвід реалізації туристичних проектів за підтримки Європейського Союзу на території Яремчанщини, зокрема таких проектів як "Без кордонів: мережа природних маршрутів в Східних Карпатах" та "ВелоКраїна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: