fbpx

Учасники "Ініціативи проти забудови міського озера" щодня будуть пропонувати приклади облаштування зеленої зони

Суспільство 10:46, 16.03, 2015

Зелені місця для щасливих людей – приклади, як може виглядати територія довкола міського озера з досвіду міст Європи, щодня викладатимуть для франківців у групі "Ініціатива проти забудови міського озера" у Фейсбук.

"Місця щасливих людей" vol.1 – Petit Sablon Square у Брюсселі, подають в групі у Фейсбук.

"Постараюся щодня розповідати вам, як виглядають зелені місця для щасливих людей. Щоб ви зрозуміли, що саме ми можемо мати, якщо постараємося. Бо те, що ми маємо наразі, ви бачите і без мене", – написав" автор ідеї, учасник ініціативи "Гарячий спортивний Франківськ" Олег Гатало.

Розповідь  про сквер в центрі Брюсселю, Малий Саблон.

"Чесно, він дуже маленький. Менший, ніж скверик відразу позаду Медичної Академії. Але коли ви заходите в нього, то таке відчуття, що простір розширяється і що місця всередині набагато більше, ніж здавалося спершу. В центрі скверу стоїть клумба, в дальньому кінці на пагорбі фонтан, а по периметру він огорожений високими деревами і високими щільними кущами, постриженими у формі стін. По суті, кожна лавочка знаходиться у кабінці з кущів. Цей маленький сквер  це повністю сформований простір, в якому ви можете абсолютно відокремитись від величезного міста, яке його оточує, і відпочити",  наводить приклад активіст.

І пропонує подивитися на мапі на ділянку біля нашого міського озера, яку хочуть забудувати будинками, стоянками, майданчиками і т. д., і уявити, як би вона виглядала, якби там зробили щось на зразок Малого Саблону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: