fbpx

Україна працює над відновленням ракетного захисту та працює над створенням аерокосмічної розвідки

Суспільство 13:44, 07.05, 2015

Про це повідомив голова РНБО Олександр Турчинов під час засідання Ради національної безпеки і оборони України 6 травня.

Про це повідомляє Zaxid.net посилаючись на прес-службу РНБО.

"Основна увага приділяється відновленню ракетного щита України. Така робота здійснюється без порушення наших міжнародних зобов'язань", – сказав Турчинов, однак при цьому не став деталізувати, які роботи проводяться в цьому напрямку.

У цьому контексті секретар РНБО також поінформував, що влада працює над створенням системи аерокосмічної розвідки.

"Складається досить ефективна система, яка дозволяє нам практично в онлайн-режимі переглядати ті компоненти території, які цікавлять наших військових, розвідників, а в мирний час буде цікавити і народне господарство. Аерокосмічна розвідка  це серйозний напрямок, над яким ми працюємо",  додав Турчинов.

На засіданні РНБО ухвалили Стратегію національної безпеки до 2020 року, яка є основним документом держави у сфері оборонного планування.

Згідно з інформацією, Стратегія розрахована на реалізацію до 2020 року пріоритетів політики національної безпеки, а також реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною і ЄС, і Стратегією сталого розвитку "Україна-2020".

РНБО розглянула заходи щодо посилення обороноздатності держави та вжиття додаткових заходів для її забезпечення. Ретельно проаналізовані військові загрози і можливі сценарії розвитку ситуації, відпрацьовані оперативні заходи з протидії військовій агресії.

Крім того, на засіданні було прийнято рішення щодо розвитку потенціалу та системи управління оборонно-промислового комплексу, забезпечення Збройних сил і Національної гвардії сучасним озброєнням і військовою технікою вітчизняного виробництва, удосконалення ракетних технологій.

Також на засіданні прийняли рішення розробити і прискорити законодавче забезпечення у сфері посилення боротьби зі злочинністю, зокрема, закону "Про національну поліцію".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: