fbpx

Унікальний пам’ятник Янушу Лейбі на "Лейбовій горі" – на успіх і поповнення в сім’ї

Культура 14:00, 11.08, 2014

Хто побував у ресторанно-готельному комплексі "Лейбова гора", не міг оминути увагою пам'ятник Янушу Лейбі, якому, згідно з легендою, належала гора за часів Австро-Угорщини.

Тримає Лейба у своїй руці сливи, а драбиною, що є конструкцією пам’ятника, "повзе" хрущ. І сливи, і хрущ не прості, а – магічні.

Як розповідає керівництво закладу, одна з місцевих цілительок-мольфарок намовила їх. І тепер того, хто потре сливки, – обов’язково очікує поповнення в сім’ї, а хто доторкнеться до жука – матиме успіх в усіх справах.

Що цікаво, що сливки таки працюють. В цьому вже переконалися не один десяток жінок, які роками не могли завагітніти. Одного разу трапився навіть курйоз: одна вже дуже немолода жіночка зі Східної України кілька хвилин терла сливки, а на здивування персоналу пояснила: "Та я не собі…. Я дітям!"

Фотографування і обов’язкове тертя сливок та хруща – також вже своєрідна традиція для молодят, що святкують свої весілля на "Лейбовій горі".

!Заінтригувала розповідь про Лейбу. Вирішила і сама переконатися у ній. А тому у день нашого весілля спеціально потерла сливи. Побачимо, що з цього вийде. Чоловік поки що не знає", – розповідає наречена Ольга.

Самі ж працівники закладу жартома зауважують, що стараються обходити сливки стороною, "бо вже не одна пішла у декрет після того, як вирішила випробувати легенду".

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: