fbpx

Уряд згадав про заробітчан – новим податком

Суспільство 19:10, 09.08, 2015

До парламенту внесено проект закону "Про зовнішню трудову міграцію", ініційований урядом. Його основна суть полягає в тому, щоб зобов'язати заробітчан сплачувати податки і збори згідно з українським податковим законодавством.

Натомість після повернення на батьківщину гастарбайтерів обіцяють забезпечити пенсіями та, якщо буде в цьому потреба, й іншими соціальними виплатами.

Після прийняття закону Кабмін має розробити відповідний порядок і визначити, яку суму мають платити в українську казну заробітчани за кордоном.

За словами міністра соцполітики Павла Розенка, можливо, заробітчани будуть платити ЄСВ такий же, як і фізичні особи-підприємці – 34,7% мінімальної зарплати, а це 422 гривні на місяць у 2015 році. Передбачається, що закон парламентарі ухвалять вже у вересні, адже він потрібний для надання безвізового режиму з ЄС.

За різними оцінками, за кордоном працює від 3 до 5 млн українців. Неважко підрахувати: якщо кожен заробітчанин щомісяця сплачуватиме 420 гривень, то за рахунок трудових мігрантів бюджет поповниться на 15 млрд гривень щороку.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: