fbpx

В Долинському виправному центрі відбувся день відкритих дверей

Суспільство 13:05, 26.08, 2015

21 серпня до Долинського виправного центру № 118 завітали представники місцевої влади, районної прокуратури, органів юстиції, районного центру зайнятості, близькі і родичі засуджених та представники засобів масової інформації, щоб ознайомитися зі специфікою роботи виправного центру, умовами тримання засуджених, їхнім побутом та питаннями, які на часі вирішувати для належного функціонування установи.

Зустрічав гостей начальник виправного центру Степан Потятинник, який надалі супроводжував їх на території установи. Відвідувачі оглянули приміщення комунально-побутового забезпечення умов тримання засуджених – відділення для проживання, бібліотеку, клуб, їдальню, крамницю, де реалізують засудженим товари першої необхідності.

У центрі психологічного розвантаження психолог установи Роман Коцан розповів присутнім про особливості психологічної роботи з людьми, які прибувають в установу для відбування покарання та подальшу роботу, яку проводять із засудженими впродовж всього терміну перебування у виправному центрі.

Після огляду території установи у кімнаті соціально-виховної роботи рідні та близькі, які цього дня приїхали до засуджених, поспілкувалися з керівництвом виправного центру та представниками влади. Питання, які цікавили рідних стосувалися медичного забезпечення, залучення засуджених до суспільно-корисної праці, обігріву приміщень у зимовий період. Журналісти цікавилися умовами харчування засуджених, їхнім правом на віросповідання, доступу до мережі інтернет, наданням побачень, організацією корисного дозвілля, реалізацією права подавати заяви та скарги.

Степан Потятинник закликав усіх до подальшої співпраці для виконання одного із важливих завдань пенітенціарної системи – повернення засуджених до нормальних умов життя в суспільстві після відбування покарання. 

Довідково:

Долинський виправний центр – установа відкритого типу для забезпечення виконання та відбування покарання засуджених осіб до обмеження волі. Розташований виправний центр у лісовому масиві с. Тростянець Долинського району на території колишнього військового містечка.

Нині в Долинському виправному центрі перебуває близько 170 засуджених. Крім засуджених до обмеження волі, у виправному центрі відбувають покарання особи, переведені з місць позбавлення волі, які стали на шлях виправлення і їм замінено не відбуту частину покарання на більш м’яку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: