fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківськ привезли символи Світових днів молоді – чотириметровий дерев’яний хрест та ікону Божої Матері

В Івано-Франківськ привезли символи Світових днів молоді – чотириметровий дерев’яний хрест та ікону Божої Матері

13:02, 23.09, 2014

До символів Світових днів молоді помолилися студенти та викладачі Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького.

Перед тим у храмі Зіслання Святого Духа УГКЦ відбувся молебень та наука для учнів старших класів шкіл міста.

Після молебеню в університеті права хрест та ікону Світових днів молоді перенесуть у Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника, звідти – в Івано-Франківський національний медичний університет, відтак – до Архікатедрального собору Воскресіння Христового УГКЦ м. Івано-Франківська, де відбудеться молебень.

Нагадаємо, започаткував Світові дні молоді Папа Іван Павло ІІ. Вперше вони відбулися 1984 року в Римі на площі Святого Петра. Тоді Понтифік передав учасникам чотириметровий паломницький хрест з настановою, аби ті возили його по всьому світу.

Супроводжує його ікона Божої Матері – копія відомого чудотворного образу, який знаходиться в Римі в Базицліці Санта Марія Маджоре. Кажуть, що давним-давно ця ікона врятувала Рим від страшної епідемії чуми. За 30 років Світові дні молоді відбувалися у різних містах планети і збирали мільйони юнаків та дівчат з багатьох країн.

Зараз паломницькі хрест та ікона подорожують українськими містами. До Івано-Франківська їх привезли з Чернівців, а з Прикарпаття вони вирушать до Харкова, Запоріжжя, Одеси та Києва. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: