fbpx

В Івано-Франківській ОКЛ вперше в Західній Україні провели унікальну операцію на підшлунковій залозі

Здоров'я 13:17, 12.10, 2017

9 жовтня в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні вперше на Західній Україні відбулась унікальна операція на підшлунковій залозі, яку спільно провели фахівці кафедри хірургії №2 та кардіохірургії Івано-Франківського національного медичного університету та хірургічного відділення лікарні.

Бригада хірургів під керівництвом професора Володимира Пилипчука за участі доцента Володимира Галюка та виконуючого обов’язки завідувача хірургічного відділення Ігоря Галіпчака провела операцію панкреато-дуоденальної резекції 55-річній пацієнтці, інформує пресс-служба ІФНМУ.

Особливістю операції було те, що вперше за участі судинного хірурга професора кафедри загальної хірургії ІФНМУ Івана Гудза хворій виконано резекцію верхньої мезентеріальної вени з наступною її алопластикою.

В Івано-Франківській ОКЛ впродовж 20 років функціонує панкреатологічний центр, де успішно проводиться весь спектр оперативних втручань на підшлунковій залозі – при гострому та хронічному панкреатитах, а також при пухлинах. Він є найбільшим центром хірургічного лікування патології підшлункової залози у західному регіоні нашої держави.

Щорічно в центрі на підшлунковій залозі виконується більш як 200 оперативних втручань. В останні роки запроваджено та успішно проводяться панкреато-дуоденальні резекції. Цього року уже виконано понад 30 таких оперативних втручань з добрими післяопераційними результатами.

Спеціалісти кафедри хірургії №2 та кардіохірургії ІФНМУ та хірурги ОКЛ постійно вдосконалюють свої знання та вміння, беручи активну участь у міжнародних майстер-класах, конференціях та стажуванні, які стосуються патології підшлункової залози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: