fbpx

В Івано-Франківську говорили про те, як лісівнику не стати корупціонером

Суспільство 12:35, 17.11, 2014

Юрист та консультант програми ФЛЕГ Олег Сторчоус презентував в Івано-Франківську книжку "Запобігання та протидія корупції в лісовому секторі України: практичний посібник", співавтором якої він є.

За його словами, посібник містить ґрунтовні роз’яснення застосування положень антикорупційного законодавства в лісовому секторі, надається тлумачення обмежень та заборон, встановлених ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції" для працівників лісового господарства.

"Ґрунтуючись на судовій практиці, авторами проведений аналіз проблем застосування вказаного закону в діяльності лісогосподарських підприємств. У виданні також представлений коментар норм кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь, що враховує специфіку лісової галузі", – розповів співавтор книжки.

Втім, як відзначив Сторчоус, закон "Про засади запобігання і протидії корупції" незабаром втратить чинність у зв’язку з прийняттям закону "Про запобігання корупції", який вступить у дію 26 квітня 2015 року. Однак, відзначає співавтор, базові засади боротьби з корупцією у посібнику є актуальними.

"У першу чергу для працівників лісової галузі, які не мають юридичної освіти, а також для підприємців лісопереробного сектору, держслужбовців, суддів, працівників правоохоронних органів, журналістів тощо",  сказав Олег Сторчоус.

Програма ФЛЕГ передала Держлісагентству України 860 примірників посібника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: