fbpx

В Івано-Франківську Ігор та Катерина Макаруки презентували книгу "Князь-Варвар"

Суспільство 20:25, 10.03, 2016

Сьогодні, 10 березня, в Івано-Франківську Ігор та Катерина Макаруки презентували книгу "Князь-Варвар". Це перший роман із серії "Прокляття волхвів" івано-франківських дослідників.

Драматичні події цього роману розгортаються у період правління Великого князя Київського Володимира Святославовича. Ще не прийнято християнство. Могутня Київська держава живе своїм сталим споконвічним життям. Спадкоємці Прадавньої Оріани намагаються вберегти священні символи минувшини і моляться своїм Богам, пише Фіртка.

Модераторами зустрічі виступили відомі прикарпатські письменники Володимир Єшкілєв та Ольга Деркачова. Також відвідав презентацію український видавець, директор і засновник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький.

"Історія України має багато цікавого, що може стати продовженням. Ми зараз повертаємося до нашої історії, але подаємо її інакше як традиційно "руським міром". Я бажаю вам, щоб на одній книзі справа не стала, щоб ваші книги були відомими за кордоном", – сказав Олександр Красовицький.

Так, Ігор Макарук прочитав уривок із книги, як зазначив, "те, що в книзі подобається найбільше".

"Ми маємо знати, хто ми є. Що робимо? Хто ми є для землі, і чим земля є для нас. А ми маємо донести частинку до створення держави. Біда нашої держави  у нас нема підґрунтя. А держава має стояти на міцному фундаменті",- розповів Ігор Макарук.

За словами дослідника, саме його донька заставила подивитись на світ язичників "романтичними очима". Щоб написати книгу, прикарпатські дослідники використовували джерела закордонних архівів, зокрема й Ватиканської бібліотеки, зверталися до язичників, які є сьогодні, та молитов, обрядів. Після того, як книгу видали, автор розчарувався результатом та отримав чималу кількість критики. Однак зрозумів, що суспільство зараз не готове сприймати таку історію. Крім того, автор додав, що у серії "Прокляття волхвів" має вийти 5-6 томів книги. Друга книга має робочу назву "Імператор-християнин", події якої відбуваються у Візантії, а третю книгу планують поділити на дві частини, її робоча назва "Повсюдна війна".

Як розповідає авторка книги Катерина Макарук, спочатку була ідея написати наукову книгу із документами, але згодом додали трохи художнього вимислу, втім, зберегли історичну основу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: