fbpx

В Івано-Франківську колишній працівник міліції влаштував скандал у відбірковій комісії до франківської поліції

Суспільство 17:06, 27.10, 2015

Сьогодні з робочим візитом до Івано-Франківська завітав куратор створення нової патрульної поліції в Івано-Франківську Мустафа Найєм.

Народний депутат зустрівся з членами відбіркової комісії, які вже завтра розпочнуть співбесіди з майбутніми поліцейськими. До складу комісій увійшли активісти, журналісти та громадські діячі, котрі зареєструвались, щоб взяти участь в останньому етапі відбору до поліції Івано-Франківська, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Обов'язковою умовою членства в комісії було те, що людина не є чинним чи колишнім працівником правоохоронних органів. За словами Мустафи Найєма, у комісії і так будуть два представники МВС (працівник і психолог), які зможуть оцінити кандидатів з професійної точки зору. І допускати до членства в комісії колишніх працівників, незважаючи на весь їхній досвід і заслуги, було б неправильно. Оскільки, вважає, що вони будуть обирати кандидатів не за особистісними якостями, а за рівнем професіоналізму.

"Ми обираємо мотивованих людей, яких будемо вчити, а не готових поліцейських", – каже Найєм. 

Саме через таку вимогу до членів комісії виник скандал. Кандидат від "УКРОПУ" до Франківської міської ради Ігор Синяк вимагав, щоб його включили до складу комісії, незважаючи на те, що він колишній працівник міліції. Адже, як переконаний Синяк, поліцейських повинні обирати такі, як він, а не люди з вулиці, які нічого не розуміють в роботі міліції. До того ж кандидат в депутати постійно наголошував на тому, що він був в АТО і не хотів слухати пояснення куратора відбору. Який, окрім того, зазначив, що поліція аполітична, тож дозволити обирати поліцейських кандидату в депутати було б неправильно. У результаті Ігор Синяк таки покинув аудиторію.

Окрім Синяка, на навчання прийшли ще декілька колишніх працівників правоохоронних органів. Проте вони поводили себе більш стримано і, вислухавши пояснення Мустафи Найєма, спокійно вийшли з аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: