fbpx

В Івано-Франківську на трьох маршрутах "озвучили" автобуси

Суспільство 22:12, 20.10, 2016

Івано-Франківська громадська організація жінок-інвалідів "Біла тростина" спільно із управлінням транспорту і зв'язку започаткували міський проект для незрячих "Балакучі автобуси".

Про міські автобуси, обладнані звуковими пристроями, в соцмережі повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак. За його словами, перевізники ТзОВ "Корида-транс" та ПП Олексюк В. В. встановили пристрої зовнішнього звукового оповіщення напряму та номера маршруту в міських автобусах загального користування на маршрутах 21 та 44, а також 35.

Ініціаторка проекту "Балакучі автобуси", голова ГО "Біла тростина" Марія Гогільчин розповіла, що учасники франківської спільноти незрячих вважали за необхідне в першу чергу облаштувати маршрутні автобуси, які рухаються в напрямку компактного проживання людей з інвалідністю по зору та вздовж вулиці Петлюри, на якій знаходиться підприємство УТОС.

"Стою я на зупинці і бігаю від автобуса до автобуса, аж раптом чую: "Маршрут 44 рухається в напрямку Обласна лікарня – Дудаєва". Я галопом до цього автобуса, ідучи, я напівпошепки проговорила: от було би добре, якщо би весь міський громадський транспорт був би облаштований такими говорящими пристроями", – переповіла вона історію своєї незрячої колеги. 

Марія Гогільчин наголосила, що аудиторія "Балакучих автобусів" – не лише незрячі та слабозорі, а й люди старшого віку та всі, хто має послаблений зір. 

Проект "Білої тростини" був підтриманий на конкурсі міських проектів (програм), спрямованих на розвиток місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

"Дуже би хотілось продовжувати роботу в цьому напрямку",  наголосила Марія Гогільчин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: