fbpx

В Івано-Франківську понад 800 осіб живуть з хворобою Паркінсона

Здоров'я 15:36, 09.04, 2015

Нещодавно в Івано-Франківську провели флешмоб з нагоди відзначення Дня боротьби з хворобою Паркінсона.

Захід відбувся за підтримки клініко-діагностичного центру для пацієнтів із хворобою Паркінсона, що функціонує на базі обласної клінічної лікарні, та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, передає КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 
Організатори флешмобу прагнули підвищити поінформованість суспільства про захворювання, надати психологічну та моральну підтримку хворим паркінсонізмом та їх сім’ям. Під час флешмобу студенти Івано-Франківського національного медичного університету пропонували жителям міста взяти участь в анкетуванні та видавали пам'ятки з інформацією про хворобу Паркінсона. У них, зокрема, йшлося про те, що дана недуга є прогресуючим захворюванням центральної нервової системи і вражає приблизно 1% осіб, яким понад 65 років. Хвороба приводить до інвалідності, залишаючи повну ясність свідомості.
 
Останнім часом недуга молодшає, збільшується кількість пацієнтів у віці від 30 до 40 років. На сьогоднішній день заручниками хвороби в Україні є в середньому 25 тисяч осіб, в Івано-Франківській області зареєстровано більше 800 пацієнтів.
 

Хвороба Паркінсона  в усьому світі являє собою серйозну соціальну проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: