fbpx

В Івано-Франківську пройшов ІТ-форум для вчителів інформатики

Суспільство 09:34, 28.03, 2015

На базі Прикарпатського університету відбувся ІТ-форум для вчителів інформатики Івано-Франківська, де педагогів ознайомили з останніми тенденціями цифрових інновацій.

Організаторами заходу виступили ГО "Самопоміч" та Леся Федорук, покійний чоловік якої став символом ІТ-руху в Івано-Франківську. Саме Павло Федорук у нашому місті створював інформаційні технології, які потім викликали значний інтерес в Європі.

У ході форуму письменник Володимир Єшкілєв висловив нетрадиційні ідеї для розвитку Івано-Франківська.

"Івано-Франківськ – це містечко, яке практично не має виробництва. До нього збільшують кількість поїздів, але туристи тут довго не затримуються. Ми є пересадочним пунктом до Європи. Тому перспектива зовсім не в туризмі, як нас переконували. Ми сьогодні зустрілися, щоб закласти основи для перетраснформації нашого міста у русло, яке відповідає 21 століттю. І саме вчителі інформатики закладають цьому ази", – зазначив літератор.

Роботу форуму продовжив керівник проектів однієї з найбільших ІТ-фірм Івано-Франківська Іван Дячишин. Він ознайомив вчителів з перспективами їхньої роботи.

"Важливо не тільки підготувати спеціалістів, але й працевлаштувати їх. Адже Івано-Франківськ не повинен ставати донором кваліфікованої робочої сили. Наше місто має розвиватися як середовище з майбутньою переспективою для кожного жителя у ньому", – прокоментував керівник ГО "Самопоміч" Тарас Виноградник.

Зазначимо, до організації заходу долучилися Управління освіти і науки міста Івано-Франківська, Прикарпатський національний університет та ІТ-компанії міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: