fbpx

В Івано-Франківську студенти кафедри військової підготовки здають кров

Суспільство 11:52, 25.03, 2015

У хірургічному відділенні Івано-Франківської міської поліклініки № 2 триває День донора. Зранку кров здавали студенти кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу.

День донора став в Івано-Франківську вже традиційним. Про це розповіла головний лікар міської поліклініки Оксана Кицюк.

"Особливо останнім часом патріотизм і суспільна позиція зробила людей набагато активнішими. Люди не просто зголошуються, а просяться здати кров, про це говорять і охоче це роблять", – зазначила Оксана Кицюк.

Хоча, за словами медика, є й чимало охочих здати кров, які мають протипоказання для цього. Це стосується в першу чергу тих, хто переніс інфекційні захворювання.

Кожного року студенти військової кафедри беруть участь в цій акції.

Начальник кафедри військової підготовки ІФНТУНГ Юрій В’язніцев розповів, що чимало випускників кафедри вирішили виконувати й надалі свій громадянський обов’язок і вже сьогодні беруть участь у бойових діях на Сході України.

"Сьогодні в нас захід, що відноситься до патріотично-виховної роботи з молоддю. Всі студенти, що прибули для здачі крові, виявили бажання це зробити добровільно, з почуттям патріотизму. Адже на цей час найбільше крові потрібно пораненим, військовим, які беруть участь у бойових діях. Кров зараз дуже потрібна і для Збройних Сил, і для держави загалом", – зауважив Юрій В’язніцев.

Він розповів, що і викладачі кафедри активно долучаються до здачі крові, проте роблять це переважно у час літніх канікул, адже зараз не мають можливості відлучитись від навчання студентів.

А самі студенти з радістю підтримали таку ініціативу. Особливо важливим вважають свій вклад ті, в кого рідкісна група крові.

Серед студентів є і дівчата-студентки історичного факультету ПНУ ім. В. Стефаника, які також навчаються на військовій кафедрі.

"Здаю кров для військових в АТО, тому що ми переживаємо за них, турбуємось, дякуємо, що нас захищають, і допомагаємо хто тільки чим може і використовуємо кожен шанс", – розповіла студентка Шестацька Анастасія.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: