fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

Суспільство 12:35, 25.03, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську відбулося поминальне віче на вшанування світлої пам'яті героя України, багатолітнього політв'язня, голови Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Саме 25 березня 1999 року він загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах. 

Заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький вважає, що якби В'ячеслав Чорновіл був досі живий, в державі все могло би бути по-іншому.

"І держава була би іншою, і, можливо, народ і нація були би іншими. Вони би мали провідника – людину, яка, повівши за собою, не привела би до таких розчарувань, як не один раз ми вже зазнали через тих, кого обирали, і тих, хто керував державою після його загибелі",  зазначив Левицький.

Він також припускає, що в Україні могло би не бути президента Януковича і не бути війни, якби В'ячеслав Чорновіл був живий.

"На жаль, ми зараз маємо ситуацію, коли Україна вже зі зброєю у руках обороняє незалежність. Хоча і сам Чорновіл, усвідомлюючи цю небезпеку, не припускав її реального настання",  додав заступник мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: