fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В Івано-Франківську вже півроку нікому прибрати навколо згорілої господарської будівлі, де було знайдено тіла двох людей

В Івано-Франківську вже півроку нікому прибрати навколо згорілої господарської будівлі, де було знайдено тіла двох людей

Суспільство 16:36, 30.03, 2015

11 жовтня минулого року на вул. Федьковича, 57 вогнем знищено недіючу господарську будівлю, на горищі виявлено тіла двох людей. Наразі їхні особи не встановлено.

На цей час приміщення перебуває в антисанітарному стані, територія навколо нагадує сміттєзвалище, там часто перебувають особи без постійного місця проживання.

Про це повідомляють активісти ГО "Контроль", до яких звернулись мешканці житлового будинку по вул. Горбачевського, 11-А, яким дошкуляє сміття. Поруч знаходяться футбольний майданчик та інші багатоповерхові будинки.

"Представники громадської організації 24 жовтня 2014 року звернулись до міського голови Івано-Франківська з метою дізнатись, у кого на балансі перебуває недіючий житловий будинок на Федьковича, 57 та які вживаються заходи для того, щоб привести цю територію в належний стан згідно із санітарно-технічними вимогами", – інформують активісти.

1
"Із виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради проінформували, що будинок №57 на вулиці Федьковича не є власністю територіальної громади міста Івано-Франківська і не перебуває на балансі комунальних підприємств. Відповідно зазначена земельна ділянка перебуває у приватній власності і призначена для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Потрібно встановити місце проживання власника. А після цього КП "Муніципальна інспекція з благоустрою" повинна письмовим приписом зобов’язати привести приватну земельну ділянку до належного санітарного стану. Наразі там досі безлад", – повідомляють в організації.

На початку березня керівника ГО "Контроль" Віталія Гоголя викликали на допит до слідчого відділу Івано-Франківського МВ УМВС як свідка.

2

"Враховуючи те, що проводиться досудове дослідження кримінального провадження за фактом загибелі двох осіб. Хоча єдине, що намагались зробити члени громадської організації – це допомогти мешканцям міста вирішити проблему антисанітарії та захистити їхні законні права. Причому вони не були свідками ні пожежі, ні виявлення там невідомих постраждалих. Розкиданий непотріб, уламки на згарищі, особи без місця проживання біля території, де мешкають, працюють та навчаються громадяни, – ось факти, які ще раз доводять порушення благоустрою в місті. Замість того, щоб підтримати ініціативу від організації та здійснити прибирання – активістів безпідставно викликають свідчити! Натомість проблема залишається невирішеною",  обурюються активісти ГО "Контроль".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: