fbpx

В Івано-Франківську зі 110 перевізників залишиться лише 14

Суспільство 18:49, 10.09, 2015

В Івано-Франківську новий конкурс для перевізників на маршрутах громадського транспорту відбудеться 20 жовтня.

Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

За його словами, в Івано-Франківську сьогодні працює 110 перевізників, з якими дуже важко знайти спільну мову і навіть провести збори. У новому конкурсі передбачено всього 14 лотів, кожен з яких передбачатиме один або кілька маршрутів, за які відповідатиме один перевізник – переможець. Таким чином, на одному маршруті не буде конкурентів і водії не змагатимуться за більшу кількість пасажирів, а належно виконуватимуть свої обов’язки. Також не виникатиме ситуацій, коли після 20-ї години всі водії з'їжджатимуть з маршрутів, а потім розповідатимуть, що їх конкуренти мали перевозити пасажирів увечері, як трапляється зараз.

Однією з головних умов конкурсу є наявність великогабаритних автобусів для визначених наймасовіших маршрутів. Переможці конкурсу по згаданих маршрутах змушені будуть придбати протягом року великогабаритні автобуси. Якщо вони цього не зроблять, договір з ними буде розірваний.

За словами Смушака, цього разу, подаючись на конкурс, перевізники повинні розуміти, що всі новації, введені департаментом, будуть обов’язковими до виконання, як, наприклад, впровадження електронних квитків. У конкурсному положенні також прописано, що перевізники протягом наступних 5 років зобов'язані безкоштовно перевозити пенсіонерів з 10 до 16 години.

Голова Асоціації перевізників Івано-Франківська Володимир Сохан зазначив, що закупівля великогабаритних автобусів є основною проблемою для перевізників, адже навіть протягом року придбати такий автобус видається неможливим. Сьогодні підприємці не зможуть навіть взяти кредит на таку покупку. Решта вимог, передбачених у конкурсі для перевізників, видаються дрібними. Серед звичайних умов: наявність GPS-трекера, придбання кількох комплектів фірмового одягу для водіїв за власний кошт, встановлення відеореєстраторів в автобусах, наявність wi-fi.

Член виконкому Руслан Руско зауважив, що про великогабаритні автобуси мова йшла ще три роки тому, коли департамент житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку консультувався з німецькими експертами щодо розробки схеми руху транспорту в Івано-Франківську. У перевізників був час замислитись над цим, однак вони нічого не зробили. На його переконання, не зроблять цього і за рік часу. Однак нормативними актами передбачений сааме цей термін. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: