fbpx

У найближчі три роки на розвиток Івано-Франківщини планується витратити понад 360 мільйонів гривень

Суспільство 11:58, 19.03, 2015

Витрати розподілять між чотирма стратегічними цілями, до яких відноситься стійкий розвиток економіки, розвиток туристично-рекреаційної сфери, розвиток сільської території та розвиток людського капіталу.

Загалом згідно з презентованим під час засідання керівного комітету та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Івано-Франківської області до 2020 року та плану її реалізації на 2015-2017 роки проектом фінансування цілей відбуватиметься наступним чином.

На стійкий розвиток економіки, в який входить 26 проектів, передбачається витратити 140,4 мільйони гривень, з яких понад 50 будуть спрямовані на протипаводковий захист населення.

На розвиток туристично-рекреаційної сфери, в який входять 15 проектів, збираються витратити – 38,5 мільйонів гривень.

На розвиток сільських територій передбачається реалізація 11 проектів сукупною вартістю – 38 мільйонів гривень.

На розвиток людського капіталу передбачається реалізація 11 проектів вартістю 144,6 мільйонів гривень, з яких 132 мільйони планують віддати на будівництво обласного перинатального центру.

Петро Мавко, експерт проекту ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку України", відзначив, що більшість поданих проектів були дуже слабкі, тому групі експертів приходилося їх доопрацьовувати.

"Це не є особливістю Івано-Франківщини, це величезна проблема усієї країни, – говорить експерт,  і це треба долати, найважливіше зараз – підвищення рівня проектного менеджменту в усіх гілках влади".

Надалі, за словами ключового експерта проекту ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" Василя Кашевського, усі запропоновані проекти повинні пройти погодження комісій при Івано-Франківській обласній раді, після чого будуть винесені  на розгляд сесії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: