fbpx

В області 265 власників "розкішних" автомобілів платитимуть 25 тисяч гривень транспортного податку в рік

Економіка 12:40, 11.03, 2015

Про це на нараді щодо джерел фінансування, ремонту та утримання доріг області повідомила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

В Івано-Франківській області є 34 юридичні особи і 265 громадян, які мають у своїй власності автомобілі, які використовуються до 5 років і мають об'єм двигуна більше 3 тисяч куб. см, повідомила Ірина Столярик.

Згідно з тарифом на транспортний податок, власники таких автомобілів мають сплатити до місцевих бюджетів по 25 тисяч гривень у рік.

"Усі ці кошти можуть бути використані місцевими бюджетами на ремонт автомобільних доріг", – зазначила Ірина Столярик.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року набули чинності поправки до Податкового кодексу України, згідно з якими вводиться транспортний податок, новий акцизний збір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також відновлено акцизний збір на переобладнання автомобілів.

Згідно з нововведеннями, відтепер власники "розкішних" автомобілів з об'ємом бензинового або дизельного двигуна більше 3 тисяч куб см і не старше 5 років будуть зобов'язані сплачувати річний податок у розмірі 25 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: