fbpx

В облдержадміністраціі відреагували на публікацію КУРСу про 800 тисяч гривень для чиновників

Політика 12:12, 19.11, 2015

Директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Леся Бурдяк прокоментувала інформацію, яка напередодні ввечері оприлюднив КУРС, щодо виділення коштів на покращення житлових умов чотирьом працівницям ОДА і апарату облради.

Як повідомляв КУРС, Гончарук виділив чотирьом чиновницям по 200 тисяч на житло, для сімей загиблих на війні – нуль.

Леся Бурдяк запевняє, що голова ОДА своїм розпорядженням затвердив колегіальне рішення комісії, до якої входять громадські активісти, фахівці, посадові особи місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА. В адміністрації вважають, що опублікована КУРСом "інформація не до кінця відображає ситуацію, яка склалася".

"З передбачених на початку року 6,5 млн грн станом на сьогодні на реалізацію заходів програми соціального захисту населення області профінансовано 4,1 млн грн, які було виділено на надання мешканцям області матеріальної допомоги на лікування, оздоровлення, вже згадане покращення житлових умов. Зокрема, з метою покращення умов проживання було надано матеріальну допомогу сім’ї, яка складається з десяти неповнолітніх дітей, сім’ї інваліда ІІ групи війни в Афганістані, сім’ї учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії тощо",  зауважила Бурдяк.

За словами Лесі Бурдяк, вся інформація відповідного характеру є відкритою, а порядок та процедура – абсолютно прозорою й погоджена Головним територіальним управлінням юстиції в області. Більше того, рішення приймаються спеціально створеною комісією, до якої входять громадські активісти, фахівці, посадові особи місцевого самоврядування, і є колегіальними за своїм характером. На жаль, списку учасників комісії пані Бурдяк не надає. 

За її словами, рішення про виділення працівникам обласної ради та обласної державної адміністрації грошей приймалося комісією на підставі листів-клопотань профспілкових комітетів. Згадані особи, як зауважує директор департаменту соціальної політики, перебували на обліку для одержання житлової площі вже більше п’ятнадцяти років.

Одночасно, як повідомила Леся Бурдяк, за рахунок бюджетних коштів у 2015 році було також придбано житло 25 дітям-сиротам. 

В рамках обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час Революції Гідності, учасників АТО у 2015 році з передбачених 6,2 млн грн вже профінансовано 3,3 млн грн. Як саме виконується, чи точніше сказати саботується ця програма обласною владою, КУРС детально писав у матеріалах Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО і Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО – 2.

Водночас, якщо у 2014 році за рахунок бюджетних коштів було придбано 12 квартир сім’ям загиблих учасників АТО, то цього року обласною владою проведено розподіл додаткових 9,4 млн грн, які передано місцевим бюджетам на будівництво і придбання житла для 15 сімей загиблих військовослужбовців, а також 5 сімей інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО. Втім, ці кошти були отримані з державного бюджету і до згаданої обласної програми жодного стосунку не мають. З обласного бюджету жодної копійки на покращення житла родинам загиблих бійців та учасникам АТО цьогоріч не виділялося. 

Як вже повідомляв КУРС, за згаданою обласною програмою за дев'ять місяців цього року одноразову грошову допомогу виділено 916 громадянам на суму 821 тисяча гривень, фактично стільки ж, скільки виділено 4 чиновницям. Надано матеріальну допомогу 58 особам у зв’язку з втратою члена сім’ї, смерть якого пов’язана з участю в антитерористичній операції, на суму 818 тисяч. Це, до речі, єдині кошти, які надійшли на виконання програми сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь в Антитерористичній операції в східних областях України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: