fbpx

Вчені з'ясували, чому коти бояться огірків. ВІДЕО

Стиль життя 23:50, 17.11, 2015

Перед людством стоїть безліч питань, і чим вони кумедніші, тим більше уваги привертають. По інтернету гуляють ролики, що демонструють дивну поведінку котів. У них домашні вихованці проявляють несподіваний страх перед огірками.

На відео виглядає це досить кумедно, але чому нешкідливий овоч доводить котів до панічної втечі? Відповідь на це питання дав фахівець у сфері поведінки тварин доктор Роджер Магфорд, пише НВ.

"Я вважаю, така реакція викликана несподіванкою від виявлення незвичайного об'єкту, в таємниці розміщеного за ними, поки їх голови були нахилені над мискою з їжею", – говорить доктор Магфорд.

Тож коти, зняті на відео, виявляють не стільки дивну фобію, скільки природну реакцію на несподівану потенційну загрозу. Якби на місці огірка опинився будь-який інший предмет, результат був би той самий.

"Коти повинні з підозрою ставитися до всього невідомого, адже це може виявитися змія або інший хижак. Я підозрюю, що реакція на іграшкового павука, пластикову рибу або маску була б точно такою ж. Словом, справа не в природі огірка, а в елементі несподіванки", – підсумовує Роджер Магфорд.

Що ж, не варто розміщувати різноманітні предмети за спинами домашніх улюбленців, поки вони їдять. Принаймні щоб поберегти їхні нерви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: