fbpx

"Весняні голоси": У Тисмениці проходить всеукраїнське дитяче хорове свято

Культура 10:18, 08.05, 2016

XІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорових колективів серед дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв "Веснянi голоси" зібрав на Прикарпатті учасників з усієї України.

Перший тур фестивалю-конкурсу а-капела відбувся у церкві Святого Миколая міста Тисмениці.

Вже водинадцяте талановита юнь України приїздить до Тисмениці на справжнісіньку феєрію музики. Найкращі дитячі хорові колективи з Києва, Львова, Тернопільщини, Волині, Кам'янця-Подільського, Чернігова і, звичайно ж, Прикарпаття демонструють свої таланти.

"У церкві Святого Миколая у Тисмениці пройшов І тур у номінації "духовна музика". Високий професіоналізм, творчість та креатив учасників фестивалю милував око (і вухо) глядачів, а надто компетентне жюрі, яке складалося із провідних музикознавців та диригентів і ламало собі голову, прагнучи визначити кращих", – розповіли організатори в соцмережі. 

Фестиваль-конкурс дитячих хорових колективiв проводиться з iнiцiативи Тисменицької дитячої школи мистецтв i має на метi вiдновлення спiву a-сареIIа, популяризацiю дитячого хорового мистецтва, вивчення досвiду кращих хормейстерiв.

Всеукраїнське дитяче хорове свято "Весняні голоси" проходить один раз на два роки, в травнi у місті Тисмениця Івано-Франкiвської областi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: