fbpx

Весняно-польові роботи на Прикарпатті планують завершити на початку червня

Суспільство 15:45, 26.05, 2015

На сьогодні прикарпатські аграрії повністю посіяли ярі пшеницю, ячмінь, овес, горох. На завершенні – посів пізніх культур: кукурудзи на зерно, сої, гречки.

Загалом засіяно більш ніж 90% посівних площ, які цього року складатимуть, за прогнозами, 372,5 тисяч га, з яких 208,6 тисяч га відведено під ярі культури, повідомляють в Івано-Франківській ОДА.

"Тішить те, що понад 90% посівів знаходяться в доброму та задовільному станах,  – зазначив у своїй доповіді на колегії заступник начальника управління рослинництва, садівництва, охорони праці та механізації сільського господарства департаменту Микола Климчук. – Незважаючи на складні фінансові умови, райони в основному виконали плани посіву ранніх зернових культур. Варто відзначити роботу в цьому напрямку управлінь Калуського, Коломийського, Рогатинського, Снятинського, Тисменицького районів".

Цукрові буряки посіяні на площі 607 га, овочі – 9,6 тисяч га, картоплі посаджено на 57,2 тисяч га.

Враховуючи результати, на засіданні колегії вирішили особливу увагу звертати на розширення посівних площ гречки, взяти на контроль проведення господарствами заходів з догляду за сільськогосподарськими культурами, їх захистом від бур'янів, шкідників та хвороб, провести семінари-навчання з техніки безпеки праці та охорони врожаю від пожеж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: