fbpx

Візуалізація даних: у Коломиї найнижча зарплата серед найбільших міст області

Економіка 18:50, 13.02, 2018

На воркшопі з візуалізації даних, який в Коломиї відбувся 13 лютого, учасники порівняли зарплатню мешканців великих міст Івано-Франківщини. Коломия пасе задніх.

Про це повідомили співорганізатори заходу.

Візуалізація даних  спосіб коротко і зрозуміло пояснити будь-яку складну інформацію про різні сфери життя міста. Воркшоп на цю тему відбувся у рамках ексклюзивної освітньої програми, яку розробила для Коломиї ініціатива "Дані міст", адже міська рада перемогла у конкурсі "Відкритий виклик" і виграла для містян таку нагоду.

Шансом освоїти майстерність у цій сфері скористалися місцеві активісти, управлінці міськради, дівчата і хлопці з місцевого ІТ-середовища.

Зокрема, на воркшоп прийшов Руслан Вістовський, громадський активіст з Асоціації економічного розвитку Коломийщини. Він зазначив, що відкриті дані – це дуже цікава сфера, інформацією з якої міщанам ще потрібно вчитися оперувати.

Це процес, що вимагає вміння застосовувати насправді прості у використанні інструменти, – зазначив він.  Для мене ознайомлення з новими підходами в роботі з даними є корисними тому, що це дозволить швидше та якісніше їх опрацювати, щоб використовувати в подальшій діяльності.

Керуючий справами виконкому Коломийської міської ради Тарас Кухтар розповів, навіщо воркшоп управлінцям міськради. Каже, захід є корисним тому, що представники міської влади спільно з громадськими активістами працюють над інтерактивною картою міста та візуалізацією міських фінансів у форматі "Відкритий бюджет".

Тренер Андрій Савчук, представник Громадянської мережі ОПОРА в ініціативі "Дані міст", зазначив, що йому дуже приємно бачити, як до ідей з обробки та візуалізації даних підключаються не лише мегаполіси, а й невеликі міста. Це, на його думку, свідчить про позитивні тенденції.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: