fbpx

Власники автомобілів класу "люкс" платитимуть 25 тисяч гривень на рік податку на розкіш

Економіка 03:27, 05.09, 2015

Податок на розкіш у розмірі 25 тисяч гривень на рік будуть платити власники автомобілів класу “люкс” вартістю понад 1 млн гривень і яким не більше ніж 5 років (незалежно від об'єму двигуна).

Відповідна норма є в проекті Податкового кодексу, представленого 3 вересня на Національній раді реформ, передає Еспресо.TV з посиланням на Дело.

Попередньо список марок автомобілів, які належать до класу “люкс”, виглядає так: “Mercedes-Benz”, BMW, “Lexus”, “Audi”, “Porsche”, “Infiniti”, “Land Rover”, “Jaguar”, “Bentley”, “Maserati”, “Rolls-Royce”, “Maybach”, “Aston Martin”, “Ferrari”, “Lamborghini” і ін.

Однак, як запевнили в Міністерстві фінансів, остаточний список марок і моделей автомобілів, володіння якими оподатковуватиметься, буде затверджений Кабінетом міністрів.

Згідно з розрахунками Міністерства фінансів, кількість автомобілів, які підпадають під оподаткування, становить близько 138 тис. Таким чином, кількість платників податку на авто виросте у 8 разів. Наразі податок на розкіш платять 15,8 тис. власників автомобілів.

Зазначені зміни до Податкового кодексу збільшать надходження до бюджету на 3,1 млрд грн.

Податковий кодекс України в поточній редакції містить транспортний податок на розкішні авто у розмірі 25 тис. грн на рік, який стягується з автомобілів з об’ємом двигуна понад 3 л і яким не більше п’яти років.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів пропонує трансформувати введений з 2015 року податок 25 тисяч гривень на рік на автомобілі об’ємом двигуна понад 3000 см виключно на машини класу “люкс”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: