fbpx

Як бачить світ дитина у перший рік життя. ВІДЕО

Суспільство 19:28, 26.02, 2018

До трьох місяців діти не можуть чітко бачити обличчя своїх батьків. Це гарно видно з відео, яке створив хірург лондонської офтальмологічної клініки Eye Hospital Ромш Анґунавел.

Виданню Business Insider він пояснює, що діти навчаються бачити навколишній світ поступово. Ще до народження вони розрізняють світло і тінь, пише УП. Життя.

Це початкове розуміння контрасту допомагає окреслювати форми та лінії з моменту, коли дитина відкриває свої очі вперше. З цього ж моменту кора головного мозку починає вчитися обробляти потоки візуальної інформації.

Тільки через два місяці дитина бачить свій перший колір – червоний. Згодом поступово виділяються інші якраві кольори, які контрастують із оточенням.

На відео чітко видно, як спочатку очі малюка не фокусуються, але через три місяці дитина може розпізнати обличчя батьків.

"Це може збігатися з їхньою першою посмішкою, оскільки координація м'язів голови також розвивається швидко", – пояснює Анґунавел.

Лікар уточнює, що формування очей у дитини відбувається аж до двох років і задача батьків допомогти малюку з цим розвитком.

Так, Анґунавел радить оздобити дитячу кімнату контрастними яскравими кольорами та чорно-білими смугами, а для найкращої взаємодії у перші місяці підносити малюка якнайближче до свого обличчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: