fbpx

З наметів Майдану та Антимайдану пошили мапу України

Стиль життя 20:36, 14.11, 2014

На ІХ форумі "Art-Kyiv Contemporary", який відкриється 18 листопада в Мистецькому Арсеналі, покажуть фрагменти масштабного проекту "Арт-намет". Повністю його планують представити від України на Венеційському бієнале 2015.

"Арт-намет" – це проект, в якому були задіяні всі області України. Учасниками стали сотні людей абсолютно різних категорій та соціальних статусів. Завдання полягало в тому, щоб намалювати свою мрію і своє бачення майбутнього країни, повідомляє Cultprostir.

"На форумі "Art-Kyiv" ми покажемо тільки фрагмент "Арт-намета", бо у нас немає такого приміщення, щоб показати його повністю, всю "карту" України – це 24 метри у висоту і близько двохсот квадратів загальної площі. Для проекту ми використовували намети як з Майдану, так і з Антимайдану, але учасникам, де яка частина, ми не говорили. На мапі є і Донецьк, і Крим. На півострові ми робили "карту" вже під час окупації в березні. Найбільшу допомогу в реалізації проекту в Сімферополі нам надали люди, що живуть із ВІЛ. Розписували карту звичайні люди, а художники Алевтина Кахідзе і Тетяна Войтович виступали як куратори, наставники, медіатори. Не так просто будь-якій людині відповісти серйозно на питання про мрію. Найбільш важко проходив проект в "Охматдиті", де свою мрію малювали ВІЛ-позитивні діти. Багато з них асоціальні, бо все життя перебувають у лікарні, вони просто не уявляють, про що можна мріяти. Зараз моя найбільша мрія, щоб карта бажань і мрій українців була показана на Венеціанському бієнале, щоб весь світ побачив і зрозумів, чого хоче Україна", – розповіла  куратор проекту Євгенія Смирнова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: