fbpx

З Шевченком і без: як провести вихідні у Франківську

Стиль життя 07:29, 09.03, 2019

Приємно, що вже нарешті настала справжня весна. Навіть не думайте залишатися у цей вікенд вдома. Гайда до парку чи до озера! А як вдосталь нагуляєтесь, можна цікаво провести час з дітьми, з собою, в театрі чи кіно. Вибір за вами!

Читати Шевченка

У цей день ми не можемо оминути увагою Шевченківські читання. Сьогодні на Вічевому майдані зберуться представники громадських організацій, щоб зачитати Кобзаря.

"Громадські організації "Громадський інститут аналітики" та "Просвіта Прикарпаття" запрошують усіх, хто духом Українець, підтримати ініціативу читань творів великого Тараса. Читаймо Шевченка разом з друзями; колегами по роботі, у родинному колі… Просимо всіх постити фото про читання творів Кобзаря у соцмережах. Єднаймось духовно у Шевченковім слові! Ставаймо великою нацією!" – закликають організатори.

1

Де: Вічевий майдан.

Коли: 9 березня, 10:30.

 

Вболівати за юних футболістів

Вже сьогодні відбудеться Перший дитячий турнір серед шкіл соціальних фундацій футбольних клубів з різних українських міст. До івано-франківських дітей, які займаються в благодійному проекті FC SHAKHTAR та League of Tolerance Ліга Толерантності, завітають гравці та гравчині соціально-спортивної школи фонду "Реал Мадрид" (м. Тернопіль) та ініціативи Проект "Давай, грай" (м. Бурштин). Проведення турніру базуватиметься на трьох принципах: рівна участь кожної дитини та спільне прийняття рішень в кожній команді; чесна гра; розширення повноважень дівчат у футболі. Участь візьмуть дівчата та хлопчики в двох вікових групах: U12 (9-12 років включно) та U14 (13-14 років включно).

2

Де: ЗОШ №22, вул. Івана Павла ІІ, 24.

Коли: 9 березня, 12:00.

 

Запланувати успішний івент

Якщо ти думав, що організувати свій івент – це просто, то твій захід приречений на невдачу. Всі дедлайни горітимуть, а домовленостей ніхто не буде дотримуватись. Руки опускатимуться, а відчуття "для чого я взагалі це почав?" не даватиме спати.

Але ж історії бізнес-коучів про те, як йти до своєї мети, вже набридли, а татових натхненників, які говорять про успішний та стабільний розвиток, вже навіть забагато. Як все ж таки закінчити почате, а потім з цим жити? Історії від тих, хто знає, що таке реальні факапи та як з ними боротися!

На "Промприладі" ви зможете почути три історії від організаторів масштабних подій: Івана Дячишина (організатор ITRally та співорганізатор Design Village), Ярослава Назара (організатор ІТ Arena), Лідію Бойчук (співорганізатор Design Village).

Історії, які ви почуєте, – безцінні!

3

Де: Promprylad.Renovation, вул. Сахарова, 23.

Коли: 9 березня, 15:00.

Ціна: безкоштовно, попередня реєстрація за посиланням >>. Кількість місць обмежена.

 

Наїстися млинців

Але перед тим їх треба приготувати. А що може бути краще, коли їх приготують діти?

Традиційно цього тижня всі готують млинці, а кухарі дитячого ресторану "Yummi" є експертами в цій справі, тому пропонують щось нове та цікаве! Вже цієї неділі 10 березня вчитимуть діток готувати млинці: замісити разом тісто, далі разом підуть на кухню смажити млинчики, потім зролять начинку та наповнять млинці, а далі зверху декоруватимуть смаколики! Ну і, звичайно, буде змога насолодитися неймовірним смаком млинців, приготованих руками дітей. Дістанеться і батькам.

4

Де: Kids restaurant "Yummy", вул. Мельничука 19Б.

Коли: 10 березня, діток віком: 6-7 років на 10:30; 8-10 років на 13:00.

Ціна: попередній запис за телефоном +380504500065.

 

Театр

Починаємо і завершуємо вікенд з Кобзарем. Тільки у неділю глядачі Франківського драмтеатру зможуть побачити унікальну виставу "Цвіт".

Авторський проект Наталії Половинки в рамках проведення Шевченківських днів. Поезія Тараса Шевченка голосом народної пісні та сучасних українських композиторів Богдани Фроляк, Валентина Сільвестрова. Діють: співачка  Наталія Половинка, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка; композитор  Богдана Фроляк, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка; хор "Cantus" (Ужгород), художній керівник та диригент Еміл Сокач, народний артист України.

5

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Коли: 10 березня, 18:00.

Ціна: 50-150 грн.

 

Дивитись

Якщо випаде нагода піти у кінотеатр, рекомендуємо підтримати українську кіноіндустрію та обрати фільм "Гуцулка Ксеня". Ця історія вже добре вам знайома, але нагадаємо:

Старий мільйонер Микола Данилюк (американець українського походження) розуміє, що йому залишилося зовсім небагато. Він написав заповіт: один мільйон доларів піде його сину Ярославу (або просто Яро), якщо той одружиться на свідомій українці. Із цією місією хлопець вирішив дістатися до далекої країни, щоб виконати умову батька. Такі гроші не можуть пропасти! Найкраще місце для цього, звичайно ж, Карпати. Яро зупинив свій вибір на Ворохті. Ох, тут у молодого хлопця очі точно будуть розбігатися – усюди справжні українки, чистіше нікуди. Але серед них треба вибрати одну найбільш свідому. Можливо, під час цих пошуків у Яро щось перевернеться в голові й він змінить свій світогляд.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: