fbpx

За добу терористи з "відведеної" техніки 49 разів обстріляли українських військових

Суспільство 10:29, 12.03, 2015

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО. За минулу добу зафіксовано 49 обстрілів.

Про це сьогодні на брифінгу заявив виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Еспресо.TV.

"Ситуація залишається надзвичайно напруженою через порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків", – зазначив Селезньов.

У свою чергу, речник штабу АТО Анатолій Стельмах поінформував, що лише з 19:00 11 березня до опівночі 12 березня противник 25 разів обстріляв наші позиції. "Водночас опівночі зафіксовано ще три обстріли", – додав він.

За його даними, найгарячішою ділянкою на лінії розмежування залишається Донецький напрямок. Тут о 19.05 злочинці з використанням 152-міліметрових артилерійських систем завдали ударів по місту Авдіївка.

Крім того, з артилерії з 21.20 до 21.50 терористи обстріляли селища Піски і Водяне. "Це вкотре свідчить, що заяви ватажків бандформувань, що вони відвели все важке озброєння, не відповідають дійсності", – заявив речник штабу АТО.

Також мінометних і гранатометних обстрілів зазнали Піски, Авдіївка, Опитне, Водяне.

На Маріупольському напрямку із використанням стрілецької зброї ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в Широкиному. Крім того, Стельмах повідомив, що вчора з 16.00 до 20.00 в районі цього населеного пункту працював ворожий снайпер.

На Артемівському напрямку терористи 4 рази обстріляли зі стрілецької зброї і мінометів селище Ленінське.

Речник Генштабу Владислав Селезньов, у свою чергу, уточнив, які саме ділянки фронту обстрілювали терористи.

"За добу зафіксовано 49 обстрілів. З яких 6 разів терористи вели обстріли з артилерії, 17 разів – з мінометів. На Луганському напрямку зафіксовано три обстріли та одне бойове зіткнення в районі Довгого на річці Сіверський Донець".  

За словами Селезньова, на Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню. Обстріли зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Піски.

На Артемівському напрямку терористи вели вогонь по позиціях сил АТО 11 разів, в районі населених пунктів Луганське, Лозове, Майорське та Ленінське. На півдні зафіксовано 8 обстрілів в районі населеного пункту Широкине. "Там сили АТО продовжують стримувати атаки терористів. В цьому районі обстріл також вівся зі стрілецької зброї, мінометів та автоматичних гранатометів", – повідомив речник Генштабу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: