fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • За сприяння укропівця Романа Білика у селі Балинці, що на Снятинщині, відремонтували покрівлю у будинку культури

За сприяння укропівця Романа Білика у селі Балинці, що на Снятинщині, відремонтували покрівлю у будинку культури

Політика 15:41, 27.04, 2018

Найбільший будинок культури на Снятинщині роками потребував ремонту. Велика проблема була із дахом, який протікав. Покрівля потребувала капітального ремонту. Через неї вода потрапляла до приміщення, руйнувала стіни та підлогу.

"Чи не найбільше від дощів та снігу потерпала сільська бібліотека, яка розташована у приміщенні клубу. Волога нищила книжковий фонд. Також намокала і стеля над самим залом",  розповідає директор Балинцівського будинку культури Василь Гнатчук.

Нещодавно 1350 метрів квадратних покрівлі капітально відремонтували. Зняли старе покриття і накрили металочерепицею. Капітальні роботи коштували немало. Тому фінансувались із бюджетів різних рівнів. За сприяння укропівця Романа Білика обласний бюджет виділив на Балинцівський клуб 150 тисяч гривень.

"Будинки культури на Снятинщині, як і у всій Україні, потребують оновлення. Деякі, як у Балинцях, взагалі могли зникнути. Добре, що вдалось врятувати цей клуб від занепаду. Я і надалі допомагатиму розвитку культури свого краю. Вважаю, що саме в таких місцевих клубах повинні виховуватись справжні таланти, а село має жити мистецьким життям, організовувати концерти, фестивалі та інші заходи. Тепер у Балинцях є для цього комфортні умови", – зазначив депутат обласної ради від партії "УКРОП" Роман Білик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: