fbpx

Задля безпеки виборів в області залучать 1500 міліціонерів і 130 бійців Нацгвардії

Політика 15:40, 20.10, 2015

Про це повідомили на спільній прес-конференції представники ОПОРИ і ГУ МВС області.

Як зазначив координатор ОПОРИ на Прикарпатті Іван Маруняк, найтиповіші порушення під час виборчої кампанії в області – це поширення агітації у невідведених для цього місцях. Найбільше таких фактів в Івано-Франківську, у районних центрах масштаби порушень набагато менші. Трапляється також поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних. Активісти мережі ОПОРА фіксують випадки розміщення агітації на пам'ятках архітектури та історичних пам'ятках. Також у Верховині вікна автостанції були заклеєні агітматеріалами, а у Франківську агітки помічені у маршрутних автобусах. Учора був зафіксований факт агітації членами виборчої комісії на Надвірнянщині. За словами Маруняка, ОПОРА активно співпрацює з правоохоронцями під час моніторингу кампанії.

Підполковник Ірина Березовська повідомила, що на цей час в Івано-Франківській області кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства не зареєстровано.

Правоохоронці заявили, що з 14-ого жовтня усі працівники міліції області переведені на посилений режим служби.

"Ми стараємося працювати на випередження. Оскільки самі люди і громадські організації досить активні, це дозволяє нам попереджати кримінальні правопорушення. На самі вибори задіються в області 1500 правоохоронців. Усі дільниці охоронятимуться цілодобово. На кожній дільниці буде щонайменше два правоохоронці", – повідомили у міліції.

Загалом для забезпечення громадського правопорядку під час виборів на Прикарпатті буде залучено, окрім міліції, 740 працівників департаменту надзвичайних ситуацій, 960 членів громадських організацій та 130 військовослужбовців Нацгвардії.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: