fbpx

Засуджені у Долинському виправному центрі готуються до звільнення

Суспільство 15:13, 07.08, 2015

Засуджені після відбування кримінальних покарань Долинського виправного центру № 118 зустрілися з представниками районного центру зайнятості та центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді перед звільненням. Такі заняття спрямовані на соціальну реабілітацію та інтеграцію в суспільство звільнених і недопущення вчинення ними повторних злочинів.

На зустрічі обговорили питання соціальної підтримки осіб, які вийшли на волю, їх навчання, працевлаштування та адаптацію до нормального суспільного життя. Засудженим було роз’яснено основні положення Законів України "Про зайнятість населення" та "Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбували покарання у виді обмеження волі чи позбавлення волі на певний строк" щодо порядку отримання допомоги в трудовому та побутовому влаштуванні.

Фахівець з питань зайнятості населення Олександра Данилик детально зупинилася на питаннях отримання статусу безробітного, сприяння у пошуку роботи, навчання та перекваліфікації, призначення соціальної допомоги найбільш незахищеним верствам населення.

Жанна Димокур, керівник відділу соціальної роботи РЦСССДМ, розповіла про види соціальних послуг, які надає Центр з урахуванням індивідуальних потреб людини, яка звертається за допомогою. Основну увагу вона зосередила на питанні соціального супроводу осіб, які звільнилися з місць відбування покарання та не мають жодних соціальних зв’язків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: