fbpx

Затриманого російського офіцера можуть обміняти на українських полонених

Суспільство 17:49, 08.08, 2015

Рішення про обмін російського офіцера на українських полонених може ухвалити лише президент.

Затриманого українськими прикордонниками на Донеччині російського майора Владіміра Старкова можуть обміняти на українських полонених. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, відповідаючи на питання, чи можливий обмін Старкова на українських полонених, інформує Громадське ТВ.

"Можливо. Однак повторю, що є лише одна людина, яка може ухвалити таке рішення і взяти на себе повну відповідальність. Це президент", – повідомив Тандіт.

"В нашій країні є гарант Конституції, який контролює процес звільнення. Зрозуміло, що грушники (затримані російські спецпризначенці Євгєній Єрофєєв та Алєксандр Алєксандров) – це люди, які йшли вбивати. Майор Старков – людина, яка займається забезпеченням зброєю. Він не вбивця. Він виконує накази, не вбиваючи людей. Це, звісно, має величезне значення",  додав радник голови СБУ.

Зазначимо, 25 липня прикордонники затримали КамАЗ із боєприпасами. Як виявилося, в ньому перебував військовий РФ. Згодом ДПСУ оприлюднила його персональні дані – Владімір Старков, 1978 року народження, мешканець Хабаровського краю. Згодом щодо нього відкрили провадження за статтею "теракт".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: