fbpx

Завершується ІХ польсько-українсько-єврейсько-кримськотатарський молодіжний семінар "Ковчег"

Суспільство 11:42, 28.07, 2014

Молодь з різних куточків України взяла участь у роботі ІХ польсько-українсько-єврейсько-кримськотатарського молодіжного семінару "Ковчег", який підходить до завершення. Цьогорічне гасло – "Немає свободи без солідарності"

Під час лекцій і диспутів, тренінгів і ділових ігор, і просто під час спілкування між собою молоді українці різних національностей говорили про виклики сьогодення, про міжнаціональне і міжрелігійне порозуміння, про спільну працю задля своєї Батьківщини, передає ОДТРК "Карпати".

Цьогорічним гаслом "Ковчегу" стали слова "Немає свободи без солідарності". Вони мають особливий зміст не лише для українців, а й для поляків. Зазначимо, що Генконсульство Республіки Польща у Львові є одним із організаторів міжнародного семінару.

Консул Яцек Жур розповідає, що для поляків це гасло було актуальне ще у 80-х роках:

"Немає свободи без солідарності. Кожен поляк знає це гасло. Це було гасло першого масштабного вияву солідарності у 80-х роках, коли польський народ виступив за свободу і за гідність, проти окупаційної комуністичної влади. І зараз за свободу і гідність виступає український народ. Без підтримки та солідарності Польщі та інших країн Євросоюзу українцям було би важче це зробити. Я тішуся, що підтримка є і вона буде. Бо тільки безпечна і самостійна держава без загрози є гарантом стабільності в Європі", – зазначив консул.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: