fbpx

Жінкам після 35 в Івано-Франківську пропонують обстежитися на рак грудей

Суспільство 14:24, 20.09, 2015

В усіх поліклініках Франківська стартує кампанія з діагностики патології грудних залоз у жінок. Спеціалізоване безкоштовне обстеження можна пройти впродовж місяця.

Рак грудної залози – на першому місці серед онкологічних хвороб жінок. Кожна п’ята жінка серед вперше діагностованих випадків злоякісних новоутворів має рак грудної залози.

"Щорічно в Івано-Франківській області вперше виявляють 340-360 випадків раку грудей. На жаль, попри те, що ця локалізація раку відноситься до візуальних, у значної частини пацієнток захворювання виявляється на 3-4 стадіях. Пізно діагностованих випадків раку грудної залози, коли допомога вже безрезультатна, за останні три роки було близько 20 відсотків і є тенденція до зростання", – наголошує міський позаштатний онколог Світлана Боднарук.

З метою покращення вчасної діагностики з 21 вересня до 16 жовтня в усіх лікувально-профілактичних закладах міста проводиться місячник діагностики патології грудних залоз "Здоров’я жінки".

На огляди варто прийти жінкам, особливо віком після 35 років, та з будь-якою патологією чи скаргами, та з обтяженим онкоанамнезом – наявність раку статевої сфери у кровних родичів.

Пацієнток обстежуватимуть мамолог, онколог, гінеколог.

Буде проводитись УЗД грудних залоз.

При необхідності пацієнток спрямують на консультацію в онкодиспансері та проведуть мамографічне обстеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: