fbpx

Жителі Долинщини та Рожнятівщини віднедавна можуть отримати безкоштовну первинну правову допомогу

Суспільство 17:37, 04.11, 2014

Нещодавно у Долині і Рожнятові місцеві ради прийняли програми з надання безоплатної правової допомоги своїм жителям. Це спільний проект з громадською організацією “Станіславська правозахисна група”.

Ідея ж у тому, щоб об'єднати зусилля влади і громади зробити таку юридичну допомогу пересічним людям доступнішою, інформує ОДТРК "Карпати".

Координатор центрів первинної допомоги “Станіславської правозахисної групи” Ярослав Васютин зазначає, що безкоштовну первинну правову допомогу організація надає вже протягом року.

"Ми обрали дві територіальні громади. Маємо проект, який реалізовуємо в рамках формування системи надання безоплатної правової допомоги. Це Рожнятівська селищна рада і Долинська міська рада, куди виїжджають наші юристи щотижня. Крім того, в нас є координаційний центр, який знаходиться в місті Івано-Франківську. Дуже багато людей звертаються з різних питань – бувають сімейні, житлові, земельні, адміністративні, в інших галузях права. Оформляємо документи, надаємо консультації, а правовий супровід не робимо, оскільки це вже вторинна правова допомога. Крім того, надаємо онлайн-консультації на сайті Правовий простір", – розповідає Ярослав Васютин.

На Прикарпатті виконується ще один проект з надання якісної правової допомоги сільським громадам, до виконання якого долучена благодійна організація “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги", а на Прикарпатті  Молодіжний громадський центр “Еталон”. Планується надавати юридичну допомогу через центри адмінпослуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: