fbpx

Два заклади профтехосвіти Франківська виграли конкурс МОН

Суспільство 16:15, 08.07, 2020
НА ФОТО: навчання у зварювальній лабораторії

У лютому-березні цього року Міністерство освіти та науки проводило конкурс серед понад 800 училищ на проєкти, які отримають фінансування з державного бюджету.

В підсумку схвалили 50 проєктів. Серед них – два заклади профтехосвіти Франківська. За кошти держсубвенції закуплять нове обладнання та відремонтують майстерні – оновлять базу виробничого навчання.

«Зараз майже всі ательє та фабрики мають хороше обладнання. Якщо у нас буде можливість навчати своїх вихованців на такому ж – при пошуку роботи їм не потрібно буде перевчатися. Учень буде цілком готовий до праці», – розповіла директор Центру професійно-технічної освіти №1 Наталія Когуч.

У ВПУ №21 облаштують навчально-практичний центр зварювальних технологій.

«У нас буде оновлена аудиторія для навчання та майстерня, в якій буде створено 15 робочих місць. Також придбають нове обладнання – спеціальні верстати для підготовки, зварювання та зачистки металу. Зараз спеціалісти цієї сфери є потрібними. І ми раді, що на рівні держави було прийнято рішення профінансувати створення такого центру на базі наших майстерень», – зазначив директор ВПУ №21 Михайло Баб’як.

Проєкти реалізують на умовах співфінансування з міського бюджету, інформує пресслужба міського голови Франківська.

«Місто співфінансує, оскільки ці заклади фінансуються з міського бюджету. Це два найбільші училища міста. Спеціалісти, яких вони готують, є дуже потрібними зараз. До кінця року сподіваємося встигнути реалізувати проєкт», – повідомив мер Руслан Марцінків.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: