fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Забруднені криниці, хворіють діти: громада Підлужжя просить правоохоронців і екологів звернути увагу на стихійне сміттєзвалище

Забруднені криниці, хворіють діти: громада Підлужжя просить правоохоронців і екологів звернути увагу на стихійне сміттєзвалище

Суспільство 10:24, 16.02, 2022

На засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку адвокат Володимир Бандура звернувся до керівників обласної прокуратури і нацполіції з приводу засмічення території у селі Підлужжя.

“Сьогодні я представляю громаду села Підлужжя Івано-Франківської громади на комісії, щоби довести недоліки кримінального провадження до представників силового блоку. У цьому кримінальному проваджені не проведено огляд місця події, не відібрано зразки ґрунту та води для проведення дослідження. Мова йде про засмічення території побутовими і промисловими відходами. Вода і забруднені ґрунти посуваються у бік села, забруднюють криниці, в селі дедалі більше хворіють діти, воду неможливо пити”, – повідомив Володимир Бандура.

За його словами, більше року бездіє екологічна інспекція.

“Слідчий з березня минулого року протягом двох місяців навіть не створював слідчо-прокурорську групу, яка б керувала розслідуванням у справі. Не направлено жодного доручення на встановлення і допиту ймовірних очевидців події, тих, хто звозив сміття. Не створено групу процесуальних прокурорів, відповідно відсутній прокурорський нагляд”, – навів недоліки у розслідуванні адвокат.

За весь час слідчі опитали лише трьох осіб, додав він. Бандура зазначив, що ситуація з боку слідства є цілком незрозумілою, і попросив звернути увагу прокуратуру і поліцію на це та активізувати справу.

“Цю справу постійно намагаються замнути. Постійні відписки на звернення громади, на мої депутатські звернення. Навіть кримінальне провадження за фактом засмічення території мешканцям Підлужжя доводилося розпочинати через суд. Поліція дотепер не бачить очевидного. За пів року навіть на місці події не були», – обурився голова фракції «Європейська Солідарність» в Івано-Франківській міській раді Олексій Петечел.

Як повідомляв КУРС,у квітні 2021 мешканці села погрожували перекрити дорогу, якщо в село не перестануть звозити будівельне сміття.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: