fbpx

Перший дзвоник із захисниками: на Косівщині школярі передали землякам в ТрО "швидку"

Суспільство 17:40, 01.09, 2023

У селі Великий Рожин на Косівщині – особливе свято Першого дзвоника. Сьогодні учні Великорожинського ліцею передали військовим тероборони Прикарпаття машину “швидкої допомоги”. Машину “швидкої” пригнали волонтери з-за кордону – там продали з аукціону гільзи, які розписали діти.

Історією поділилася голова Івано-Франківської військової адміністрації Світлна Онищук:

“Протягом літніх канікул діти працювали з пензлями й розфарбовували великокаліберні гільзи та тубуси від протитанкових ракет. Це задля того, щоби їх виставити на продаж та купити “швидку” для своїх рідних на фронт.

Кожна робота – унікальний артоб’єкт, де зображені українські символи: калина, вишиванка, лелеки, Карпати, хліб. Дитячі шедеври побачили односельчани, які зараз проживають у Лондоні. Вони й передали роботи школяриків британським волонтерам. Ті були настільки вражені глибиною та красою малюнків маленьких українців, що виставили чотири із них як лоти на аукціон. А ще – зробили юних художників партнерами свого волонтерського фонду”.

Перший дзвоник із захисниками: на Косівщині школярі передали землякам в ТрО "швидку" 1
Лоти аукціону у Британії

Нещодавно британці завітали в Україну і привезли із собою подарунок для дітей із Великого Рожина – карету «швидкої».

Автівку сьогодні передали бійцям 74 батальйону 102 окремої бригади сил тероборони, які боронять країну на Запорізькому напрямку. Саме в цьому підрозділі служить найбільше односельчан, які і прийшли привітати малих земляків з початком навчального року.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: