fbpx

"Війна показує правду": як капелан у 102 бригаді ТрО підтримує побратимів

Суспільство 17:36, 25.07, 2023

Отець Іван Дяків – капелан 75 батальйону 102 бригади ТрО Прикарпаття. Весь свій час проводить у підрозділах разом з бійцями. У нього є свій графік відвідування підрозділів, в кожному з яких він перебуває по декілька днів.

Спить, харчується разом з воїнами, проводить богослужіння, сповідає, спілкується з ними, допомагає у вирішенні проблем. Сам себе жартома називає «безхатченком» – бо не має постійного місця проживання через дуже напружений графік та бажання допомогти якнайбільшій кількості побратимів.

“Не так давно я став військовим капеланом, – розповідає отець Іван. – В мої обов’язки входить бути поруч з бійцями, давати відчуття, що Бог про нас пам’ятає”.

Ситуація війни, за його словами, показує правду про життя і про Бога: дає змогу робити добро або зло.

“Коли приходимо на сповідь, розказуємо свої потреби – душевні і тілесні, то після сповіді у нас полегшення”, – розказує один із воїнів. Капелан дає причастя і влаштовує Служби Божі.

“Будемо просити Бога про благословення для нас, для нашої батьківщини, для нашого народу, про швидку перемогу”, – готуючись до богослужіння в бліндажі, пояснює капелан.

“З Україною – цілий світ. Господь не залишив нас самих”, – залишає могутню підтримку захисникам отець Іван.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: