fbpx

240 прикарпатських школярів тестують, як бадмінтон впливає на зір

Спорт 16:20, 07.12, 2021

На базі Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні розпочався проєкт «Бадмінтон і зір», до якого залучені понад дві сотні учнів прикарпатських шкіл з різних районів області.

Мета проєкту – запобігання втрати зору у школярів через заняття бадмінтоном. 

Фокус-групою є школярі 5-9 класів у загальній кількості 240 учнів. Проєкт мав стартувати з середини вересня цього року, але у зв‘язку з карантинними заходами, розпочався лише у грудні, інформує пресслужба ПНУ. Планувалось, що він триватиме впродовж навчального року 2021/2022. 

КУРС писав, що на Прикарпатті учні 30 шкіл розпочинають заняття бадмінтоном, щоб зберегти зір

Проєкт ініційовано президентом федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим. Реалізовують його Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на чолі з ректором, головою обласної федерації бадмінтону Ігорем Цепендою спільно із Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА на чолі з Вікторем Кімаковичем, обласною дитячою клінічною лікарнею на чолі з головним лікарем Тарасом Мельником за участі головного обласного дитячого  офтальмолога Надії Гаврилишин, обласним відділенням Національного олімпійського комітету України на чолі з Мирославом Карабіним, Івано-Франківським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту на чолі Михайлом Стефанківим.

“Прикарпатський національний університет докладає багато зусиль для популяризації олімпійського виду спорту бадмінтону. Адже ця динамічна гра, за словами ректора університету, здатна поліпшити не тільки фізичну форму, зір, а й рефлекси гравця, підвищити швидкість його реакцій. Саме з цієї причини бадмінтон потрапив у програму підготовки космонавтів NASA”, – зазначають в ПНУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: