fbpx

Франківськ виграв золото жіночої Суперліги вдруге поспіль

Спорт 20:13, 31.03, 2024

“Франківськ-Прикарпаття” вдруге поспіль завоював золоті нагороди, здолавши “Київ-Баскет” у фіналі жіночої Суперліги з баскетболу сезону-2023/24, що пройшов у київському Палаці спорту “Венето”.

Гра завершилася з рахунком 73:40 на користь баскетболісток з Івано-Франківська, інформує Чемпіон.

Минулорічні переможниці та головні фаворитки поточного чемпіонату – франківські дівчата – заволоділи ініціативою у першій чверті, яку завершили з двозначною перевагою. А на велику перерву пішли з гандикапом над киянками – +15.

Третю чверть підопічні Юрія Процюка розпочали з ривка 12:0, чим зняли всі питання щодо переможця фіналу. Завершальна частина зустрічі після цього стала формальністю. У першому та третьому відтинку гри столичні спортсменки не змогли набрати й 10 очок.

Варто зазначити, що через травми, отримані у півфіналі, київська команда недорахувалася перед матчем за перше місце Анни Ольховик і Ксенії Афанасьєвої, а Віта Горобець грала з пошкодженням.

Найрезультативнішою у складі чемпіонок була Оксана Моллова (23 очки + 10 підбирань + 5 передач) – одна з основних фавориток на звання MVP фіналу. Конкуренцію для неї складе Кристина Філевич, яка зробила потужний дабл-дабл: 18 очок і 17 підбирань. Ольга Алексейчик відзначилася 9 очками, 8 підбираннями та 8 передачами, їй трішки не вистачило до трипл-даблу.

Найкращою у киянок стала Анжеліка Ляшко – 16 очок + 7 підбирань.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: