fbpx

Франківська викладачка виборола медалі на чемпіонатах України та області з веслування

Спорт 20:29, 02.09, 2020

Цього літа викладачка кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету Наталія Жилюк виборола цілу низку нагород на чемпіонатах області та України з веслування на байдарках і каное, а також на човнах «дракон».

Через світову пандемію більшість європейських та світових спортивних змагань скасували. Натомість на національному рівні турніри проводяться без глядачів і з дотриманням суворих протиепідемічних заходів. Таким чином спортсмени можуть хоч якось тримати змагальну форму, а національна федерація — продовжувати розвиток свого виду спорту, інформує пресслужба ІФНМУ.

На відкритих обласних змаганнях з веслування у Херсоні у запливах на каное Наталія Жилюк виборола три перших місця на дистанціях 200, 500 та 1000 метрів.

На цьогорічному чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное не відбувалося відбору на міжнародні змагання, адже їх скасували, але найкращі спортсмени отримали місця у збірній України. Наталія Жилюк на каное у класі «мікс» здобула третє місце і підтвердила свій статус члена національної команди.

Також нещодавно в Києві відбулися змагання чемпіонату України серед дорослих, молоді, юнаків та юніорів з веслування на човнах «дракон». Наталія Жилюк здобула цілу низку нагород у складі команди Київської області.
Учасниками цих змагань стали спортсмени 11 регіонів (17 команд), які боролися за нагороди на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів. Команда Київської області (DBC KIEV) виборола шість нагород серед дорослих D-12 та ще три нагороди на Кубку федерації у класі мікс D-22.

Результати виступу спортсменів на чемпіонаті серед дорослих:

1 місце – D-12, 500 м жінки
2 місце – D-12, 2000 м жінки
3 місце – D-12, 200 м жінки
2 місце – D-12, 200 м мікс
3 місце – D-12,500 м мікс
2 місце – D-12, 2000 м мікс

Кубок федераціїї у класі D-22

3 місце – D-22,200 м мікс
3 місце – D-22,500 м мікс
3 місце – D-22,2000 м мікс

Заїзди на «драконах» — це єднання з природою, шум від весел, що прорізають воду, ритмічний звук барабана та синхронна робота всіх членів команди, жоден з яких не повинен підвести. Упевненість у собі та інших учасниках — запорука перемоги.

«Змагання на драгонботах дарують неймовірні відчуття, — ділиться враженнями Наталія Жилюк. — Усі 10 або й 20 людей у човні мають працювати веслами дуже швидко, але в чіткому й однаковому ритмі, тримати темп. Така командна взаємодія дає чудові емоції і враження».

Сезон у веслувальників практично закінчився, але у спортсменів не закінчуються тренування і робота над собою. Разом зі збірною Наталія Жилюк готуватиметься до міжнародних змагань наступного року.

Вітаємо нашу викладачку, бажаємо здоров’я, чудової спортиної форми і нових успіхів на водних трасах України та світу!

Довідково

Човен-дракон або драгонбот — велике 20-місне каное з головою та хвостом дракона. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях 200, 250, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Історія цього виду спорту почалася більш як 2000 років тому в Китаї. За цей період в Азії «дракони» набули такої популярності, що нині, за даними Азійської та міжнародної федерацій, у цьому регіоні світу налічується близько 150 мільйонів людей, що займаються і виступають у турнірах. На щорічних спортивних фестивалях за перемогу борються одночасно понад 200 команд, що представляють свої країни, клуби й організації.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: